skiwedstrijd afdaling en slalom 10 letters, De term die overeenkomt met “skiwedstrijd afdaling en slalom” en tien letters heeft, is “combinatie”. In een combinatiewedstrijd moeten de deelnemers zowel een afdaling als een slalomparcours afleggen, waarbij hun totale tijd voor beide runs wordt gecombineerd om de winnaar te bepalen.

skiwedstrijd afdaling en slalom 10 letters
skiwedstrijd afdaling en slalom 10 letters

Meer informatie

Een combinatiewedstrijd in het alpineskiën is een uitdagende discipline waarbij de atleten hun vaardigheden moeten demonstreren in zowel de afdaling als de slalom. Deze wedstrijden vereisen een combinatie van snelheid, techniek en behendigheid.

In de afdaling leggen skiërs een steile, vaak lange afdaling af, waarbij ze hoge snelheden bereiken terwijl ze door poorten manoeuvreren die op strategische punten zijn geplaatst. Het is een spectaculaire discipline waarbij atleten hun vermogen om snelheid te beheersen en technische uitdagingen aan te gaan, moeten laten zien.

De slalom daarentegen is een technische discipline waarbij skiërs een reeks poorten met een kortere afstand tussen elkaar moeten passeren. Het vereist snelle en precieze wendingen terwijl de skiërs met hoge snelheid door de poorten slalommen.

Bij een combinatiewedstrijd moeten skiërs zowel hun vermogen om snelheid te beheersen in de afdaling als hun technische vaardigheden in de slalom demonstreren. De totale tijd van beide runs wordt gecombineerd, en de skiër met de snelste gecombineerde tijd wordt uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd.

Combinatiewedstrijden vormen een uitdaging voor skiërs omdat ze moeten schakelen tussen twee zeer verschillende disciplines en hun vaardigheden op verschillende terreinen moeten laten zien. Dit maakt de combinatiewedstrijd een opwindende en veelzijdige competitie binnen het alpineskiën.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *