vanaf wanneer zwangerschapstest, Je kunt een zwangerschapstest doen vanaf het moment dat je één dag overtijd bent. Dit is je NOD (Niet-Ongesteldheidsdag). De meeste zwangerschapstesten zijn dan meer dan 99% betrouwbaar.

Als je een vroege zwangerschapstest gebruikt, kun je al vier dagen eerder testen. Deze testen zijn wel iets minder betrouwbaar. De kans is groter dat je een vals-negatief resultaat krijgt als je te vroeg test.

vanaf wanneer zwangerschapstest
vanaf wanneer zwangerschapstest

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid hCG (humaan choriongonadotrofine) in je urine. Dit hormoon wordt produced door de placenta na de innesteling van de bevruchte eicel. De hoeveelheid hCG in je urine neemt toe naarmate de zwangerschap vordert.

Wanneer is het beste moment om een zwangerschapstest te doen?

Het beste moment om een zwangerschapstest te doen is op de eerste dag van je gemiste menstruatie. Als je een onregelmatige cyclus hebt, kun je het beste wachten tot je een week overtijd bent.

Hoe gebruik je een zwangerschapstest?

De meeste zwangerschapstesten zijn heel eenvoudig te gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing goed door voordat je de test uitvoert. De meeste testen werken als volgt:

  1. Verzamel je urine. Je kunt de test doen met ochtendurine of later op de dag.
  2. Houd de teststokje in de urine voor de aanbevolen tijd.
  3. Wacht een paar minuten. De meeste testen tonen binnen 5 minuten het resultaat.
  4. Lees het resultaat af. De meeste testen hebben twee streepjes. Als beide streepjes even donker of donkerder zijn, ben je zwanger.

Wat als de testuitslag onduidelijk is?

Als de testuitslag onduidelijk is, kun je het beste de test later opnieuw uitvoeren. Gebruik een andere test van een ander merk, of ga naar je dokter.

Waar kan ik een zwangerschapstest kopen?

Zwangerschapstesten kun je kopen bij drogisterijen, apotheken en supermarkten.

Meer informatie

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *