Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9) letters, De term die u zoekt is “Stroomnet”.

Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9) letters
Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9) letters

Stroomnet

Het stroomnet, ook bekend als pulswing, is een techniek die wordt gebruikt in de visserij, met name in de garnalenvisserij. Het omvat het gebruik van elektrische pulsen om vis of andere zeedieren van de zeebodem op te schrikken en ze vervolgens gemakkelijker te vangen. Deze techniek is vooral populair in gebieden waar traditionele methoden zoals sleepnetten niet effectief zijn of waar ze schadelijk kunnen zijn voor het zeeleven of het mariene ecosysteem.

Hoewel het gebruik van het stroomnet controversieel is vanwege mogelijke schadelijke effecten op niet-doelsoorten en het mariene ecosysteem, beweren voorstanders dat het efficiënter is dan traditionele visserijmethoden en minder impact heeft op de zeebodem. Het is echter onderhevig aan strikte regelgeving en wordt niet overal toegestaan. Verschillende landen hebben verschillende regels en voorschriften met betrekking tot het gebruik van het stroomnet.

Conclusie

In conclusie is het stroomnet een techniek die wordt gebruikt in de visserij, met name in de garnalenvisserij, waarbij elektrische pulsen worden gebruikt om vis en andere zeedieren van de zeebodem op te schrikken en gemakkelijker te vangen. Hoewel het efficiënt kan zijn, is het gebruik ervan omstreden vanwege mogelijke schadelijke effecten op niet-doelsoorten en het mariene ecosysteem. Het stroomnet is onderhevig aan strikte regelgeving en wordt niet overal toegestaan.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *